Bent u 18 jaar of ouder?

Op fles
Op vat
De iTQi Superior Taste Award is een enige internationale herkenning van smaakkwaliteit. Het certificeert dat de bekroonde consumenten eet- en drinkwaren de smaakverwachtingen van de 120 top Europese Chefs, Sommeliers en drank experten die als iTQi juryleden optreden, tegemoet komen of overtreffen. De producten worden voor hun persoonlijke eigenschappen blind getest volgens een strikte sensorische analyse procedure die totale neutraliteit garandeert.
Klik op één van de bieren voor meer uitleg.

Het Ramée tripel amberbier (7,5% Alc vol) is een bier van hoge gisting dat licht verteerbaar is. Een tweede gisting vindt plaats in de fles, waardoor de smaak nog intenser wordt.

Om volop te kunnen genieten van de aroma's, raden we u aan dit bier te degusteren bij een temperatuur die schommelt tussen 7° en 10°. Let wel op het bodempje gist dat zich onderaan in de fles bevindt, sommige bierkenners vinden dit net lekker, andere verkiezen dit niet mee op te drinken.

Het blonde Tripel Raméebier (7,5% Alc Vol) wordt gebrouwen naar een eeuwenoud Haspengouws recept. Een tweede gisting vindt plaats in de fles, waardoor de smaak nog intenser wordt.

Om volop te kunnen genieten van de aroma's, raden we u aan dit bier te degusteren bij een temperatuur die schommelt tussen 7° en 10°. Let wel op het bodempje gist dat zich onderaan in de fles bevindt, sommige bierkenners vinden dit net lekker, andere verkiezen dit niet mee op te drinken.

Het blonde Ramée vatenbier (6,8% Alc Vol) wordt gebrouwen naar een eeuwenoud Haspengouws recept. Het artisanale brouwproces en het gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, staan garant voor een uitzonderlijke bierervaring.

Dit blonde bier laat zich iets makkelijker drinken dan het tripelbier, zonder aan smaak in te boeten.

Witbier werd uitgevonden tijdens de late Middeleeuwen in de streek van het zuiden van het Hertogdom Brabant (Geldenaken~Hoegaarden) door enkele creatieve landbouwers die op zoek gingen naar een fris, dorstlessend zomerbier en hiervoor tarwe gebruikten in plaats van gerst.

Ook de kloosterzusters van de oudste Cisterciënzer Abdij van België (1216) in Geldenaken besloten zich te wagen aan het brouwen van dit nieuwe soort bier. Met veel liefde en geduld hebben ze uiteindelijk hun unieke Ramée Wit Abdijbier gecreëerd. De goddelijke ingeving kwam er langs Nederlandse zijde. Geldenaken, dat toen nog Geldonia heette, maakte deel uit van het Nederlandse Hertogdom Brabant. Menig Nederlands koopman, die naarstig handel dreef met de West-Indische kolonies, maakte dankbaar gebruik van de gastvrijheid waarvoor de La Ramée Abdij wijd en zijd bekend stond en zo kwamen de cisterciënzer kloosterzusters in contact met kruiden uit de nieuwe wereld.  Algauw kwamen ze op het idee om de toenmaals overheersende zure smaak van het witbier zachter en zoeter te maken door toevoeging van specerijen zoals koriander en curaçao (sinaasappelschillen). Door de eeuwen heen is deze traditie bij het brouwen van witbier bewaard gebleven.

Op basis van dit eeuwenoude recept, wordt vandaag bij het brouwen van het Ramée Wit Abdijbier naast gemoute gerste ook een belangrijk deel ongemoute tarwe gebruikt, die minutieus wordt uitgekozen om de juiste smaak te bekomen. De troebelheid ontstaat op volledig natuurlijke wijze.

Het resultaat is een wit-lichtblond troebel tarwebier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,0%: Net voldoende alcohol om de smaaksensaties en aroma’s los te maken, die het bier zo verfrissend maken.

Het Ramée Wit Abdijbier combineert smaaksensaties van citrus en koriander met een stevige tarwebasis en wordt op deze manier een uniek witbier dat de gulden middenweg houdt tussen dorstlessendheid en een karaktervolle tarwebiersmaak.

Het werd dan ook de hoogste tijd om witbierliefhebbers dit originele en unieke recept te laten ontdekken.